Menü Bezárás

Bevezetés

A sikeres emberek nem feltétlenül attól sikeresek, hogy olyan különleges készségekkel rendelkeznek, ami másokból hiányzik, sokszor inkább arról van szó, hogy ezek az emberek a többieknél jobban ismerik saját személyiségük erősségeit és korlátait, ezért egyenesebb úton haladnak céljaik megvalósítása irányába.

Az önismereti tréning segítségével rendszerben láthatjuk saját működési mechanizmusunkat, megtudhatjuk mire érdemes odafigyelni, mit érdemes fejleszteni, és mi az, amit jobb visszaszorítani. Ezáltal lehetőségünk nyílik arra, hogy csökkentsük konfliktusainkat, és rugalmasabban alkalmazkodjunk saját és mások elvárásaihoz.

A megszerzett ismeretek enyhítik belső bizonytalanságunkat, eszközöket adnak, hogy a helyükön kezelhessük saját és mások érzelmi ingadozásait. Növelik a koncentrációképességet, ami jó alapot nyújt jövőnk higgadt, tudatos megtervezéséhez. Végül, de nem utolsó sorban könnyebben elfogadjuk és megtanuljuk szeretni saját magunkat. Összességében esélyt találunk egy jóval boldogabb életre.

Részletek

Amíg nem tudjuk, kik is vagyunk valójában, milyen igazi belső vágyaink, szükségleteink, másrészről habitusunk, erősségeink és gyengéink vannak, hogyan is választhatnánk saját magunk számára megfelelő utat, helyet az életben. Ezért tartjuk kiemelkedően fontosnak, hogy az Élet Akadémia képzése az önismereti panellel indul, vagyis „belülről” haladunk a „külső” felé. A képzés nem véletlenül kiscsoportos, a személyre szabottság, az egyéni fókusz fontos eleme, így tudja hatékonyan segíteni a résztvevőt a saját döntése meghozatalában.

Az önismeret az alapja, az életben való önazonos működésnek, ez pedig lehetőséget nyújt számunkra, hogy megtaláljuk azt az életformát, hivatást, munkahelyet, kihívást, ami valóban harmonikussá és sikeressé teszi az életünket.

Saját működésünk felfedezése és megértése alapot nyújt egy egészen másfajta odaforduláshoz. Kollégáink, csapatunk tagjai irányába sokkal megértőbbek és elfogadóbbak leszünk, így pedig hatékonyabban tudunk haladni a közös cél felé.

Tematika

  • Megerősítést, támpontot adunk a pályaválasztásban, és a további fontos élethelyzeteket érintő döntésekben
  • Személyiségtípus meghatározása és megismerése
  • A személyiségtípus ismeretében interaktív feladatok a kapcsolódás, kommunikáció, motiváció, viselkedés – fejlesztés témakörében

Célok

  • Milyen személyiségtípussal rendelkezem? Milyen erősségeim vannak? Milyen emberekkel tudok jól együtt dolgozni? Milyen élethelyzetek hasznosak számomra?
  • Hogyan ismerem fel a különböző személyiségtípusú embereket? Hogyan tudom őket kezelni, és hogyan tudom magamat megértetni velük?
  • Miért viselkednek egyes emberek néha teljesen irracionálisan? Miért nem vagyok képes bizonyos embereket megérteni, vagy miért nem tudnak engem ők megérteni?

Tréner – Bóta Tímea

Szakmai tevékenységeim terepe, helyszíne széles-színes – dolgoztam Nevelési Tanácsadóban fejlesztőként, nagyvállalati környezetben belső tanácsadóként, továbbá számtalan kis, közép és nagyvállalat szervezetfejlesztésében vettem részt, mint külsős szakértő/tanácsadó. Tanítok felsőoktatási intézményekben pszichológiai fókuszú tárgyakat, foglalkozom egyéni életvezetési tanácsadással, tartok önismereti csoportokat, továbbá internetes oldalak pszichológus szakértője vagyok.