Menü Bezárás

Bevezetés

A mai munkaerőpiacon már nem él az a korábbi tendencia, hogy a munkavállaló akár élete végéig egyetlen munkahelyen dolgozik. Az utóbbi években a piac sokkal dinamikusabb lett, a környezet pedig, amiben meg kell találnunk a helyünket, mind több bizonytalanságot rejt. Ezzel párhuzamosan megnőttek a munkáltatói elvárások, egy diploma megléte már nem biztosít automatikus munkalehetőséget.

A tréning során megtudhatjuk, hogy a különböző képzések milyen karrierlehetőséget, és milyen anyagi pályát engednek meg nekünk, illetve hogy a saját személyiségünket alapul véve az egyes szakmák mennyire illeszkednek hozzánk, milyen kompromisszumokkal kell számolnunk a döntésünk után. Megismerkedhetünk vágyaink és álmaink piaci értékével, informálódhatunk a hiányszakmákkal kapcsolatban. Így több nézőpontból is megvizsgálhatjuk pályaválasztásunkat, és olyan rálátásunk lesz a munkaerő-piaci folyamatokra, illetve saját optimális helyünkre a rendszerben, amivel középiskolás fiatalként a tréning nélkül valószínűleg nem rendelkeznénk.

Megtudjuk, hogy melyek a hatékony álláskeresési technikák és trükkök, mire figyelnek és mire nem azok, akik az önéletrajzunkat kezelik. Információkat kapunk arról, hogy hogyan tudjuk felhívni magunkra a figyelmüket, mit írjunk bele pályakezdőként és mi az, amit elhagyhatunk belőle később. Hogyan viselkedjünk a telefonos és a személyes állásinterjúk alatt, hogyan csikarjunk előnyt az esetleges hátrányos helyzetből.

A nap végére teljes körű rálátásunk lesz a ránk váró munkaerő-piaci lehetőségekre és elvárásokra. Kézzel fogható segítséget kapunk ahhoz, hogy elhelyezkedhessünk a számunkra ideális, vágyaink mentén választott álomszakmánkban.

Részletek

Mára már igazi ritkaságszámba megy, ha valaki nem vált többször is állást élete folyamán. A munkakeresés-találás aktusa természetes részévé vált a felnőtt életnek, ennek ellenére sokan továbbra sincsenek tisztában azzal, hogy lehet és hogyan is érdemes ezt a lépést sikerrel megtenni.

Fontosnak tartjuk, hogy a tréningrésztvevők ne csak az önéletrajz írással ismerkedjenek meg, hanem a valóban működőképes személyes, telefonos, és Skype interjú technikákkal is.

A pályaválasztás előtt állók számára bemutatjuk, a különböző szakmák valós feladatköreit, illetve a tréningek résztvevőinek segítünk a habitusukhoz, vágyaikhoz és lehetőségeikhez illő hivatás kiválasztásában. Arra is rávezetjük résztvevőinket, hogy az egyes szakmán belül milyen mi lenne a számukra legmegfelelőbb pozíció-munkakör. Bemutatjuk a nagyobb és a kisebb szervezetek általános működését, az egyes osztályok helyét, a dolgozókkal szembeni elvárásokat, az előmeneteli folyamatok elveit, a reálisan várható fizetéseket. Beszélgetünk a különböző iparágakról, az aktuális munkaerőpiaci trendekről.

A tréning végére a résztvevő kialakult elképzeléssel rendelkezik a számára testhezálló szakmáról, a céljai eléréséhez szükséges következő lépésekről, a tervei megvalósulásának várható idejéről.

Tematika

  • Hol szeretném magam látni 30 évesen (hivatás, iparág, képzések)- előre elkészített CV-k alapján
  • CV írás, motivációs levél, telefonos interjú, személyes interjú, skype interjú
  • Szakmák, iparágak rövid áttekintése figyelembe véve az egyedi vágyakat visa versa piaci lehetőségek

Célok

  • Hogyan kell önéletrajzot, motivációs levelet írni, hogyan kell felkészülni egy telefonos, személyes, skype interjúra? Milyen tévhitek vannak az álláskereséssel kapcsolatban, mi az, amire muszáj és mi az, amire jó, ha figyelek?
  • Hol szeretném magamat látni 10-15 év múlva, mire van szükség ennek eléréséhez, milyen iskolára, szakmai tapasztalatra, egyéb képzésre és trainingre van hozzá szükségem?
  • Milyen szakma illik leginkább az én igényeimhez, mire van kereslet a munkaerőpiacon, hogyan tudom az igényeimet és a személyiségemet leginkább összhangba hozni?

Tréner – Deák Andrea

Szakmai életutam első hét évét egy német pénzügyi tanácsadó cégnél töltöttem. Hét év után azonban rá kellett jönnöm, hogy a számok világa fontos, de nekem az emberek, a kommunikáció az utam. 1997 óta HR területen dolgozom személyzeti tanácsadóként, mellette többször vezettem kisebb nagyobb csapatot, voltam és vagyok cégvezető. Szerencsém volt a szakmát az egyik piacvezető cégnél elsajátítani, így már 16 éve fókuszomban a vezetői illetve a speciális szakemberek kiválasztása áll.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” text_color=”dark” text_align=”center” top_padding=”40″ bottom_padding=”40″][vc_column width=”1/1″ enable_animation=”true” animation=”fade-in” delay=”5″][vc_column_text]