Menü Bezárás

Bevezetés

Mindennapi életünk része a kommunikáció, mégsem foglalkozunk talán eleget a témával. Pedig a szakemberek már régóta tudják, hogy sokkal fontosabb az, hogy hogyan mondunk valamit, mint az, hogy mit mondunk. A hangszínünk, hangerőnk, mimikánk, tempónk, a szünetünk, kiejtésünk, beszédhibánk mind befolyásolja a rólunk kialakított képet. Egy iskolai prezentációnál épp úgy szerepet játszik, hogy hogyan szólalunk meg, mint egy felvételin, vizsgán vagy természetesen egy állásinterjúnál.

A képzés során különböző szerepjátékokban ismerjük meg a leghatékonyabb kommunikációs technikákat. A közös megismerési és felfedezési folyamat valódi élményt nyújt, a megszerzett tudás pedig magától értetődőnek hat, amikor a gyakorlatban is használni kezdjük.

A tréning segítségével felismerjük és könnyebben tudjuk korrigálni a saját kommunikációs technikáinkat, és ugyanígy, megértjük és felismerjük a másik fél stílusát, szándékait, gondolatait.

Részletek

Ha már rálátunk saját belső működésünkre, megismertük erősségeinket és gyengéinket, elindultunk az Úton. Belső történéseink kifelé való kommunikálása azonban napról-napra kihívás elé állít bennünket. Hogyan értessem meg magam másokkal, hogyan tudom elérni azt, hogy a másik úgy értse a mondandómat, ahogyan én azt közölni szerettem volna? Mit lássak a másik kommunikációja mögött? Hogyan jelezzem, érthetően, de nem bántóan, konstruktív hangnemben, ha nem értek egyet vele? Hogyan kezeljem a konfliktushelyzeteket úgy, hogy mindkét fél jó érzéssel távozzon a szituációból? Hogyan ne manipuláljak, és hogyan érjem el mégis a célomat?