Azok a fiatalok, akik még a tanulmányaikat folytatják, vagy épp elkezdtek dolgozni, akik nem biztosak abban, hogy melyik irány a megfelelő, vagy csak biztosak szeretnének benne lenni, hogy jól választottak-e, akik szeretnének jobban megismerni és tisztába lenni önmagukkal, és az őket körülvevő világgal, akik hajlandóak tenni az álmuk megvalósulásáért, akik hajlandóak kilépni a komfortzónájukból, és akik tudatosabban szeretnének élni, nekik való az Élet Akadémia ezen képzése.

Magyarországon teljesen egyedülálló, összetett, kiscsoportos pályaorientációs tréningsorozatáról van szó, ami egy hidat képez az Iskola és az Élet között.

A szombati képzési napokon kötetlen kerekasztal formában dolgozzuk fel a hét aktuális témáját. A modulok egymásra épülnek, különböző szempontok alapján járják körbe a pályaválasztási döntést és kísérik a fiatalt a megalapozott, számára megfelelő választásig.

Az öt modul elvégzése után végzőseink általában pontosan tudják, miért és melyik szakma lehet több számukra, mint munka, válhat belőle igazi hivatás. A képzés végére a résztvevők nem csak hasznos tudással, de rengeteg kellemes pozitív élménnyel, és új barátokkal is gazdagodnak.

A különböző témák során a következő kérdésekre

alkotunk közösen válaszokat:

Önismeret

 • Milyen személyiségtípussal rendelkezek, milyen erősségeim vannak, milyen emberekkel tudok jól együtt dolgozni, milyen élethelyzetek hasznosak számomra?

 • Hogyan ismerem fel a különböző személyiségtípusú embereket, hogyan tudom őket kezelni, és hogyan tudom magamat megértetni velük?

 • Miért viselkednek egyes emberek néha teljesen irracionálisan, miért nem vagyok képes bizonyos embereket megérteni, vagy miért nem tudnak engem ők megérteni?

Bővebb ismertető

Kommunikáció

 • Hogyan kommunikálok én, miért kommunikálok így, milyen előnyeim-hátrányaim származnak ebből, mit jelent ez a különböző társas kapcsolatokban?

 • Hogyan tudok a hétköznapi különböző nehéz szituációkban hatásosan érdeket érvényesíteni, hogyan tudom a rólam kialakult véleményt megváltoztatni?

 • Hogyan tudok a másikra figyelni, miközben önmagamat is kifejem, az értő figyelmet hogyan lehet gyakorolni?

Bővebb ismertető

Pénzügy

 • Mit jelentenek az életünkben előforduló pénzügyi kifejezések, mi rejlik a reklámok mögött, hogyan is működik a hitelezés, milyen legendák és téves információk keringenek a mindennapokban, hogyan lehet egyszerűen kiigazodni a bonyolult pénzügyi hírekben?

 • Mit jelent a pénzügyi tervezés, miért éri meg ez nekem, hogyan működik ez a gyakorlatban, hogyan tudok árcédulát tenni az álmaim mellé?

 • Hogyan lesz nyugdíjam, ki fog rólam gondoskodni öreg koromra, mit kell tennem már ma, hogy biztosítani tudjam a jövőmet?

Bővebb ismertető

Munka világa

 • Hogyan kell önéletrajzot, motivációs levelet írni, hogyan kell felkészülni egy telefonos, személyes, skype interjúra? Milyen tévhitek vannak az álláskereséssel kapcsolatban, mi az, amire muszáj és mi az, amire jó, ha figyelek?

 • Hol szeretném magamat látni 30 évesen, mire van szükség ennek eléréséhez, milyen iskolára, szakmai tapasztalatra, egyéb képzésre és trainingre van hozzá szükségem?

 • Milyen szakma illik leginkább az én igényeimhez, mire van kereslet a munkaerőpiacon, hogyan tudom az igényeimet és a személyiségemet leginkább összhangba hozni?

Bővebb ismertető

Életmód

 • Mi az egészség szerepe az életemben, mi a különbség a káros-semleges-egészséges ételek között, hogyan hat a mozgás, illetve a hiányának milyen szerepe van az életünkben?

 • Milyen függőséget okozó élelmiszerek vannak, ezeket hogyan lehet hatásosan kezelni, milyen betegségeket tudok megelőzni helyes táplálkozással?

 • Hogy tudok tudatosan, de hétköznapban is megvalósíthatóan egészségesen táplálkozni, hogyan tudom a saját igényeimnek megtalálni a legmegfelelőbb ételeket?

Bővebb ismertető

Jelentkezz most!

Jelentkezem