A folyamatos munkaerőpiaci jelenlétet ma már csak tudatos karriertervezéssel lehet biztosítani. Ennek alapja a megfelelő önismeret, illetve a rövid- és hosszú távú szakmai célok kitűzése, valamint az odáig vezető út meghatározása.

A munkahelyi biztonság a múlté, hiszen a vállalatok az egyre erősödő verseny miatt gyakran csak szerkezetváltással, egyesülésekkel és átszervezésekkel tudják biztosítani a szervezeti célok elérését. A munkavállaló ezért csak tudatos és tervezett egyéni karriermenedzsmenttel tudja biztosítani munkerőpiaci pozícióját.

o-WORKING-WOMAN-facebook

A dolgozók piaci értékét mindazon tudás, tapasztalat, képesség, készség és attitűd adja, amelyet a szakmai életében megszerzett. Kiindulópontként lényeges a pontos önismeret, illetve meg kell határozni: mit szeretnék elérni, hova kívánok közép- és hosszú távon eljutni a pályámon, mik az erősségeim? Arról is döntenünk kell, hol és milyen formában valósulhat meg a fejlődés (munkakör-gazdagítás, horizontális mozgás a vállalaton belül, shadowing, külföldi kiküldetés, formális szakmai képzés).

A kialakított fejlődési terv lényeges eleme az időzítés is, tehát érdemes pontos időtervet készíteni. Mindezek elkészítésében segíthet a munkahely jövőképét jól ismerő főnök vagy más tapasztalt mentor. A karriermenedzsment ideális esetben nem egyszeri folyamat, hanem végigkíséri az egész szakmai életet.

 

Forrás: Mfor

Hozzászólok