A Balaton Bajnokságon hazánkban először próbálták ki sporteseményen a még korlátozottan elérhető Google Glass okosszemüveget. Az eszközt Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is tesztelte, majd világranglista vezető eredményt elérve győzött versenyszámában.

A szemüveget 1 hónapja lehet megvásárolni, egyelőre csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, így még külföldön is csak most kezdik el felfedezni a benne rejlő lehetőségeket a sport terén is. Egy magyar alkalmazás fejlesztő cég által felajánlott eszközzel egyedülálló módon lehetőség nyílik a sportoló bőrébe bújva, belülről látni mit élnek át versenyzés közben.

A bajnokságon bemutatott szemüveget az Olimpiai Bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián kezdte el tesztelni, majd világranglista vezető eredménnyel nyerte is a számot. Mellette Orbán Éva VB 8. helyezett kalapácsvető, Takács Dávid EB 6. helyezett középtávfutó és számos más versenyszámban indult atléta felvette és tesztelte a szemüveget.

Az egyedi felvételekből összeállított videó alább láthatjátok, egyéb információk és eredmények a versenyről pedig a bajnokság honlapján találhatóak: www.balatonbajnoksag.hu

Forrás: SocialDaily

Hozzászólok