Bevezetés

Mindennapi életünk része a kommunikáció, mégsem foglalkozunk talán eleget a témával. Pedig a szakemberek már régóta tudják, hogy sokkal fontosabb az, hogy hogyan mondunk valamit, mint az, hogy mit mondunk. A hangszínünk, hangerőnk, mimikánk, tempónk, a szünetünk, kiejtésünk, beszédhibánk mind befolyásolja a rólunk kialakított képet. Egy iskolai prezentációnál épp úgy szerepet játszik, hogy hogyan szólalunk meg, mint egy felvételin, vizsgán vagy természetesen egy állásinterjúnál.

A képzés során különböző szerepjátékokban ismerjük meg a leghatékonyabb kommunikációs technikákat. A közös megismerési és felfedezési folyamat valódi élményt nyújt, a megszerzett tudás pedig magától értetődőnek hat, amikor a gyakorlatban is használni kezdjük.

A tréning segítségével felismerjük és könnyebben tudjuk korrigálni a saját kommunikációs technikáinkat, és ugyanígy, megértjük és felismerjük a másik fél stílusát, szándékait, gondolatait.

Részletek

Ha már rálátunk saját belső működésünkre, megismertük erősségeinket és gyengéinket, elindultunk az Úton. Belső történéseink kifelé való kommunikálása azonban napról-napra kihívás elé állít bennünket. Hogyan értessem meg magam másokkal, hogyan tudom elérni azt, hogy a másik úgy értse a mondandómat, ahogyan én azt közölni szerettem volna? Mit lássak a másik kommunikációja mögött? Hogyan jelezzem, érthetően, de nem bántóan, konstruktív hangnemben, ha nem értek egyet vele? Hogyan kezeljem a konfliktushelyzeteket úgy, hogy mindkét fél jó érzéssel távozzon a szituációból? Hogyan ne manipuláljak, és hogyan érjem el mégis a célomat?

A tréningen a résztvevők elsajátítják az egyenes, egyértelmű és hatékony kommunikáció alapjait, megismerik saját kommunikációs „típusukat”, segédkezet kapnak a gyengébb oldaluk erősítéséhez és munkahelyi/iskolai vagy bármilyen társas konfliktusaik kezeléséhez.

Tematika

  • Egyéni kommunikációs stílusom (előnyök és hátrányok a személyes eredményesség, a kapcsolatok minősége szempontjából)

  • Nehéz helyzeteim a hétköznapokból – konkrét példák játékos feldolgozása, új viselkedésformák kipróbálása

  • ÉN-ÜZENET és ÉRTŐ FIGYELEM – kifejezem önmagam, miközben rád is figyelek

Célok

  • Hogyan kommunikálok én, miért kommunikálok így, milyen előnyeim-hátrányaim származnak ebből, mit jelent ez a különböző társas kapcsolatokban?

  • Hogyan tudok a hétköznapi különböző nehéz szituációkban hatásosan érdeket érvényesíteni, hogyan tudom a rólam kialakult véleményt megváltoztatni?

  • Hogyan tudok a másikra figyelni, miközben önmagamat is kifejezem, az értő figyelmet hogyan lehet gyakorolni?

Tréner

Murányi Krisztina

kommunikáció

Közgazdászként indultam a pályámon és hamar rájöttem, én sokkal inkább emberekkel szeretek és tudok foglalkozni. 10 éve tartok készségfejlesztő tréningeket felnőtt csoportoknak kommunikáció – konfliktuskezelés – együttműködés – személyes hatékonyság témájában. 6 évig dolgoztam egy nagyvállalat belső trénereként, később kis- és középvállalatokban, vállalkozásokban dolgozókkal. Coachként egyéni segítséget nyújtok a hozzám érkezőknek.
A tréningeken viselkedéseinket figyeljük meg csoportos és játékos módon és ötleteket adunk – kapunk a változásra. Ha változtatunk mindennapi szokásainkon, szóhasználatunkon, gondolkodásunkon, a változás megjelenik az életünkben, közérzetünkben is.

Cikkek